Autor Tema: Organizacija foruma  (Pročitano 2399 puta)

Gabor Mesaros

  • Administrator
  • Leptir
  • *****
  • Poruke: 722
Organizacija foruma
« poslato: 06.Nov. 2011, 19:35:03 »
Registrovani korisnici
Registrovani korisnici su članovi foruma sa individualnim korisničkim imenom i lozinkom koji imaju pravo da: učestvuju u diskusijama na postavljenim temama, otvaraju nove teme, menjaju sadržaj svojih poruka, šalju privatne poruke ostalim članovima i primaju privatne poruke od ostalih članova.

Moderatori - urednici
Moderator pored svih korisničkih poseduje i prava uređivanja foruma, premeštanja, menjanja i brisanja postova svih korisnika ukoliko postoji opravdani razlog za takav zahvat.
Urednici su dužni da
- sve identifikovane vrste iz dela foruma Šta je ovo nakon identifikacije smeste u odgovarajući deo foruma
- ako neko postavi pitanje na pogrešnom mestu, dužni su da ga premeste u deo foruma koji je namenjen za takva pitanja ili rasprave
- nakon identifikacije vrste dužni su da u naslov teme dodaju latinsko ime vrste ako to nije uradio onaj ko je postavio temu i da korisnika obaveste o tome da je to bila njegova obaveza

Ako primetite da vam je obrisan neki post - možete se obratiti moderatoru koji je zadužen za taj deo foruma.
Svaki moderator se obavezao da neće zloupotrebljavati svoj položaj, te ako dođe do problema i osetite da vam je "naneta nepravda" - na svakog mod-a se možete požaliti u za to namenjenom topicu koji se nalazi ovde: (~~~~  http://forum.biodiv.petnica.rs/index.php?board=1.0  - ili tu negde)
Za svako nedolično ponašanje bilo kog člana, moderator je dužan da preko privatne poruke prvo upozori člana. Nakon toga, ako član nastavi sa kršenjem pravilnika, uprava sajta ima pravo da mu zabrani dalji pristup forumu.

Ukoliko se ukaže potreba za pojačanjem uređivačkog sastava, uprava sajta bira među korisnicima novog moderatora. Moderator se bira na osnovu ličnog utiska, korisnikovog zalaganja, aktivnog i konstruktivnog učešća na forumu. Izabrani korisnik može ponudu uprave sajta da odbije.

Administratori
Administratori imaju sva prava na uređivanje foruma, dodeljivanje prava i statusa ostalim članovima kao i oduzimanje istih. Oni su odgovorni za funkcionisanje foruma, kako sa tehničke tako i sa uredivačke strane.

Uprava sajta
Moderatori, zajedno sa administratorima čine upravu sajta i njima se u svakom trenutku možete obratiti za pomoć u slučaju nekih nejasnoća ili problema vezanih za forum.

Uprava sajta ne sme da zloupotrebi svoj položaj, niti da se vodi ličnim interesima.
Korisnici imaju pravo da ukažu na svaku nepravilnost i zloupotrebu foruma od strane uprave. Ukoliko neki od administratora ili moderatora prekrši pravila foruma ili zloupotrebi svoj položaj oduzima mu se dodeljeni status.
Gabor Mesaroš
Protego, Subotica