Da li neko (iko!?) ima iskustva sa SAS.Planet? Ima li on mogućnost prikazivanja nadmorske visine i UTM koordinata?
Poslednja verzija ovog programa, iako je ponovo omogućila pristup snimcima sa Google Earth (što nije bilo moguće od pojave GE 6, ako se ne varam), sada ima jedan veliki problem sa menijima - umesto teksta stoji samo gomila upitnika, tako da je postao prilično težak za rad

...
Jozi, pre nego što se upustimo u razmatranje preciznosti podataka koje daje Google Earth, moja pretpostavka je da je ipak u pitanju ljudski faktor

Ono što se meni desilo par puta od kako sam počeo da ostavljam podatke o nalazima na forumu, je to da umesto nadmorske visine očitam visinu sa koje "posmatram" snimak, odnosno "eye alt." koja se nalazi u krajnjem desnom uglu, i koja pri velikom uveličanju može biti i identična nadmorskoj visini.
Ono što jeste problematično je sam način očitavanja nadmorske visine za ručno unete koordinate u Google Earth-u. Za neku tačku nije automatski pridodata i određena nadmorska visina. Stoga ostaje opcija pozicionirajna kursora na poziciju i očitavanje nadmorske visine koja se prikazuje na sredini u dnu ekrana.
Neka me neko ispravi ukoliko postoji druga opcija?