Autor Tema: Protestna šetnja po Beogradu, petak 14. septembar  (Pročitano 1736 puta)

jozi

  • Ovlašćeni pristup
  • Leptir
  • *
  • Poruke: 1846
  • Večiti student biologije
    • Zaštita prirode
Protestna šetnja po Beogradu, petak 14. septembar
« poslato: 11.Sep. 2012, 14:56:25 »
Prenosim sa mreže za Natura2000. Ako je neko blizu ili u samom Beogradu mogao bi da se pridruži:

Pozivamo vas da se pridružite realizaciji protesnog skupa u Beogradu povodom nasilja nad kolegama iz Prijepolja i Brodareva (pretučeni na javnoj raspravi o branama na reci Lim).

Cilj okupljanja  je da se prenese poruka javnosti da je nasilje nad građanima nedopustivo, da svako ima pravo da iznese svoje mišljenje vezano za životnu sredinu, da se Ustav i Zakoni moraju poštovati. Takođe, cilj je da se tokom skupa preda apel nadležnom ministarstvu (apel koji je podržalo 32 organizacije i nekoliko mreža), obzirom da Ministarstvo ni nakon mesec dana nije reagovalo na pismeni dopis.

Skup će biti organizovan u petak, 14. septembra 2012. godine, sa početkom u 13 časova. Okupljanje je na Terazijama, odakle je planirana šetnja do zgrade Vlade (gde će biti predat apel na pisarnici).
Ideja je da učesnici nose maske sa likom prebijenog Esada (iz medija - krvav nos i usna, izgleda zaista potresno) i da se pred zgradom vlade raširi baner na kome će pisati "brana nasilju".

Do sada imamo oko 50-ak prijavljenih: grupa iz Prijepolja i Brodareva, po dva učesnika iz Pirota, Vranja, Niša, Gornjeg Milanovca, Kruševca, Trstenika, Novog Sada i više organizacija iz Beograda.

Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete, a želite da podržite protest, javite se na milka@mis.org.rs da organizujemo internet promociju događaja (blog, facebook, twitteri, websajtovi itd).

Pozdrav
Milka Gvozdenović, Mladi Istraživači Srbije
www.mis.org.rs
« Poslednja izmena: 11.Sep. 2012, 15:01:08 jozi »