Autor Tema: System -> Simulacija kraha foruma  (Pročitano 974 puta)

Srdjan Janev

  • Administrator
  • Jaje
  • *****
  • Poruke: 40
  • Odgovaran za HW i SW foruma
System -> Simulacija kraha foruma
« poslato: 18.Okt. 2011, 17:18:52 »
Pozdrav svima,

Za petak, 21.10.2011-te planiramo da izvedemo nekoliko "simulacija" pada foruma.

Simulacije će se odvijati od 10:00 - 18:00.

Simulacije će ići "na živo".

Simulaciju sprovode dve ekipe. Jedna "smešta" a druga "vadi" stvar... Na kraju se vrši sumiranje. Ekipa koja je izgubila onu drugu vodi na "koktu". Ekipe čine petnički profesionalci i saradnici.

Simuliraće se krah baze, krah HD-a, uzastopno nekompletno "dizanje" / "spuštanje" servera, neplanirani nestanci struje tokom kritičnih operacija, ispad UPS-a, fizičko oštećenje (pad, požar, ...) ili kradja serverske mašine i sl.

Sve to iz razloga što mi u Petnici dosad nismo koristili ovu "mašineriju" za forum i želimo da donesemo vlastiti sud koliko je pouzdana i na kakve probleme možemo naići, pa da ili promenimo "mašineriju" ili spremimo listu procedura koje se moraju sprovoditi da bi se forum digao iz "mrtvih" sa nikakvim ili jako malim gubicima.

Nadam se da ćete imati razumevanje za ovakav naš metodološki pristup i da ćete nam komentarima i sugestijama pomoći da uradimo sve kako bi primenjena platforma bila pouzdana, a samim tim privukla mnogo više korisnika i omogućila im elegantno i efikasno okruženje, tj. alat za rad.

Trenutno na forumu nema puno priloga. Svako od forumaša koji je nešto napisao, siguran sam, zna šta je napisao i uz to "prišio" od fajlova. MOLIM vas, da kad prodje vreme predvidjeno za simulaciju, nadjete vremena i pogledate da li je SVE vaše na SVOM mestu i da me o tome obavestite. Ili koristeći PP ili odgovorom na ovaj post. Unapred vam se zahvaljujem na dobroj volji i uloženom trudu.

I to bi bilo to. Pozdravljam vas i želim vam svako dobro. SJ  ::)