Forum o biološkoj raznovrsnosti

BioRaS => Pomoć u radu => Temu započeo: Gabor Mesaros 02.Apr. 2015, 08:47:43

Naslov: Unos koordinata lokaliteta
Poruka od: Gabor Mesaros 02.Apr. 2015, 08:47:43
Primetio sam jednu stvar. U bazi se pojavio jedan broj NEreferenciranih lokaliteta. Mislim da znam zasto.

U panelu za unos podataka o nalazu, koordinata se moze uneti u polja sirina/duzina a moze se otvoriti i mapa za georeferenciranje lokaliteta.
Ako se klikne na ciodu otvara se mapa, BEZ bilo kakvih oznaka. Tada se treba potraziti lokalitet i klikanjem na mapu postaviti oznaku na zeljeno mesto. Nakon toga se klika na OK i lokalitet je georeferenciran.

Unosenjem podataka o geografskoj sirini i geografskoj duzini u odgovarajuca polja u osnovnom panelu lokalitet jos NIJE georeferenciran. Mapa se MORA otvoriti ali, u ovom slucaju na mestu unetih koordinata se poljavljuje oznaka koju treba potvrditi klikanjem na mapu negde u osnovi oznake. Da li je lokalitet dobro georeferenciran sudi se na osnovu toga da li su sva polja u panelu BioRaS mapa (latitude, longitude, MGRS 10K itd...) popunjena. Ako jesu klik na OK unosi georeferencirani lokalitet u bazu.

UKOLIKO SE UNESU SAMO PODACI O sirini i duzini i NE otvori se mapa i NE ZAVRSI postupak, LOKALITET NIJE GEOREFERENCIRAN I ON NE MOZE DA SE PRIKAZUJE NA MAPI!!!
Naslov: Odg: Unos koordinata lokaliteta
Poruka od: Boza48 05.Apr. 2015, 18:52:23
Postovanje!
Dali to znaci da je BioRas "proradio" i da mogu da se unose slike?
Pozdrav
Naslov: Odg: Unos koordinata lokaliteta
Poruka od: Saša Rajkov 05.Apr. 2015, 20:32:57
http://forum.biodiv.petnica.rs/index.php/topic,2876.0.html
Registracija naloga je omogućena i unos nalaza preko javnog dela BioRaS portala (http://www.bioras.petnica.rs/) je pušten u funkciju - pa izvolite. :)
Skrenuo bih pažnju da je ova tema pokrenuta u vezi sa unosom koordinata/lokaliteta preko javnog dela BioRaS portala, pa bih zamolio da se nadalje i držimo teme. :)